Partnership Hippo & Friends

We sloten onlangs een partnership af met Hippo & Friends. Lees er meer over!

We spreken al van bij de start dat we een deel van onze opbrengsten gaan storten aan diabetesonderzoek. Dit hebben we nu ook concreet gemaakt. Savoir Aimer steunt Hippo & Friends type 1 diabetesfonds dat uitgaat van de KU Leuven en UZ Leuven.

Waarom kiest Savoir Aimer voor Hippo & Friends?

Hippo & Friends type 1 diabetesfonds steunt fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en het ziekteverloop van type 1 diabetes maar ook naar nieuwe medicijnen of behandelingswijzen ter voorkoming en genezing van type 1 diabetes. Daarnaast willen ze via het fonds en de gelijknamige vzw Hippo and Friends sensibiliseren omdat er nog te veel misverstanden bestaan over type 1 diabetes en inzetten op het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met type 1 diabetes.

Hippo & Friends richt zich op de toekomst.

Net zoals Savoir Aimer gaat Hippo & Friends met een gezonde portie enthousiasme en vastberadenheid door met de maatschappij bewust te maken over de enorme impact van type 1 diabetes op alle patiƫnten en hun omgeving en hopen ze met nieuwe wetenschappelijke doorbraken betere behandelingen en misschien zelfs genezing van type 1 diabetes te bekomen. Wetenschappelijk onderzoek kost zeer veel geld en met het fonds en de vzw willen ze dat onderzoek financieel ondersteunen. De middelen die aan deze organisaties ter beschikking gesteld zijn, huidige en toekomstige, van welke oorsprong ook, worden beheerd onder de verantwoordelijkheid van dr. Chantal Mathieu, dr. Kristina Casteels, en dr. Pieter Gillard.
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x