Bijzondere eigenschappen van Aloë Vera

We bieden sinds kort body care producten aan op basis van Aloë Vera. Waarom is deze plant zo'n wondermiddel?

Aloë vera is een echte topper met bijzondere eigenschappen waar je huis én je huid van opknapt. Vijf toepassingen uitgelicht:

Verkoelende werking

Aloë vera staat bekend om de verkoelende heldere gel die tevoorschijn komt als je de dikke bladen doormidden snijdt. 5000 jaar geleden gebruikten de Egyptenaren dit al als verkoelend middel bij zonnebrand, schaafwonden en andere huidaandoeningen. De heldere gel verfrist en verzacht. Het gele sap onder het bladoppervlak kun je beter niet gebruiken, dat kan de huid juist irriteren.

Luchtzuiveraar

Aloë Vera blijkt volgens studies luchtzuiverende eigenschappen te hebben. De plant is ook gewoon leuker om naar te kijken dan zo'n elektrische bak.

Lekker drankje

Aloë drankjes zouden wonderen verrichten voor je spijsvertering, je helpen bij het afvallen en je immuunsysteem verbeteren. Wetenschappelijk bewijs is er hiervoor nauwelijks te vinden. Aloë drankjes zijn wel enorm lekker op een warme dag. Gerbuik nooit de pure plantengel en check of er in je poeder of essentie geen aloëhars (aloin / aloïne) zit. Dit is niet gezond!

Anti-roos

Aloë vera wordt gebruikt voor de verzorging van de hoofdhuid en bij de behandeling van roos of abnormale haaruitval. Bij een studie waarbij Aloë Vera-lotion (30%) twee maal daags en gedurende 4 tot 6 weken gebruikt werd, verminderde de roos.

Supplement met keurmerk

Staat het IASC-logo (International Aloe Science Council) op een tube of potje, dan kun je ervan uit gaan dat je een goed product hebt. Anders is de kans groot dat je een zwaar verdund product hebt.


De producten vind je hier:


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x